Diensten

Data & Analytics


Je website blijven optimaliseren is cruciaal voor je online aanwezigheid. Hiervoor is het van belang dat alle relevante gebruiksdata worden verzameld met de juiste tools.

Gebruikersdata om je website te optimaliseren

Als online marketeer is het werken met data een dagelijkse bezigheid. Want alleen aan de hand van data trekken wij conclusies en maken we plannen. We helpen jou dan ook graag om alle data die voor jou interessant zijn, inzichtelijk te maken. Dit doen wij onder meer door:

 • Data te verzamelen via Google Analytics
 • Laad tags en scripts in te stellen via Google Tag Manager
 • Belangrijke data te rapporteren in Google Data Studio
 

Data & Analytics diensten van IQ Leads


Om jouw website te verbeteren op basis van data & analytics maken wij gebruik van meerdere tools. We hebben deze tools voor je op een rijtje gezet.


 

Google Analytics

Google Analytics is de gratis tool van Google om gebruikersdata mee te verzamelen en analyseren. Google heeft een gedeelte van de tool zelf al ingesteld, maar er zijn ook een aantal zaken die je zelf in moet stellen. Denk hierbij aan het instellen van conversiedoelen, standaard kanaalgroeperingen en IP-filters.

Meer over Google Analytics

 

Google Data Studio

Data verzamelen kan vanuit meerdere bronnen. Daarom is het soms lastig om overzicht te houden. Door middel van Google Data Studio is het mogelijk om data vanuit meerdere databronnen te bundelen in één dashboard. Op deze manier heb jij altijd alle relevante data binnen handbereik op één centrale plek.

Google Data Studio

Google Tag Manager

Google Tag Manager is ideaal voor het meten van gebeurtenissen op jouw site. Benieuwd hoeveel mensen op een knop klikken? Met Tag Manager kun je dit meten. Daarnaast is Tag Manager een perfect middel om verschillende scripts en tags in te laden. Dit zorgt voor een schone broncode en betere laadtijd.

Meer over Google Tag Manager

Happy customers

Geslaagde website optimalisaties op basis van data & analytics

Onze experts zijn dagelijks bezig met het verzamelen en analyseren van gegevens. Dit stelt ons in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen en op maat gemaakte strategieën te ontwikkelen. Benieuwd naar onze successen? Bekijk dan onze klantcases voor meer informatie.


Onder de loop

Optimaliseer jij jouw website vaak en goed genoeg?


Onze experts op het gebied van data & analytics hebben een handige checklist samengesteld waarmee je zelf de kunt beoordelen of jij je website vaak genoeg en op de juiste wijze optimaliseert.


Onze experts op het gebied van data & analytics staan altijd klaar om nieuwe mogelijkheden te benutten. Wij zijn altijd bereid om jou te helpen met het analyseren van data. Wil je meer weten?  

Spreek een specialist

Data & analytics uitbesteden aan IQ Leads?

Wij snappen dat jij als ondernemer het liefst doet waar je hart ligt: ondernemen. Toch is data een belangrijk punt voor iedere website. Gelukkig kunnen wij deze zorgen uit handen nemen. Het gebruiken van Google Analytics, Tag Manager en Search Console is voor ons dagelijkse kost, maar wij snappen best dat jij geen zin hebt om lang op zoek te gaan naar de cijfers die jij wilt weten. Daarom bundelen wij voor jou de belangrijkste data in een dashboard van Google Data Studio. Op deze manier zie jij in één oogopslag de data die jij nodig hebt. Of het nu gaat om het aantal sessies van de afgelopen maand, het gemiddelde conversiepercentage per maand of jouw totale opbrengst. Wij zorgen ervoor dat jij in een oogopslag ziet hoe jouw website heeft gepresteerd. 

Met onze jarenlange ervaring kunnen wij onder meer Google Analytics implementeren, inrichten en deze data inzichtelijk in kaart brengen met de Data Studio.

Hoe optimaliseer je je website op basis van data & analytics?


Waarom is gebruik maken van data & analytics zo belangrijk?

Data & analytics samenwerking op maat


Als je kiest voor onze Data & Analytics diensten, gaan we samen aan de slag om een strategie te ontwikkelen die past bij jouw website. Of je nu liever betrokken bent bij elke stap of ons liever het werk laat doen, bij ons is beide mogelijk. We vinden samen de beste aanpak voor jou.

1
Korte kennismaking
In een kort intakegesprek bespreken we jouw wensen. Wat is voor jou belangrijk? Waar moet de focus op komen en wat zijn de belangrijke KPI's om op te sturen?
2
Onderzoek en analyse
Op basis van de input uit de intake gaan wij jouw website uitgebreid analyseren. Waar liggen kansen en zijn er quick wins? Dit verwerken we in een audit
3
Opstellen data & analytics strategie
Na het analyseren van de website, gaan wij een duurzame strategie opstellen die helpt om jouw gehele website te optimaliseren
4
Uitvoering & optimalisatie
Zodra de neuzen dezelfde kant opstaan, gaan wij aan de slag met het implementeren van de strategie. Op naar een geoptimaliseerde website!
Onze succesformule voor zoekmachine optimalisatie
  • Analytische tools implementeren30%
  • Analytische tools specifiek inrichten voor gebruik25%
  • Alle data in kaart brengen25%
  • Data bundelen en rapporteren20%

  Gebeurtenissen meten op je website

  Resultaten van data & analytics

  Data & analytics bieden waardevolle inzichten om de prestaties van je website te verbeteren. Door het analyseren van gebruikersgedrag en websitegegevens, kun je belangrijke beslissingen nemen en het zorgt onder andere voor:

  Effectievere marketingstrategieën

  Verbeterde contentstrategie

  Optimalisatie van marketinguitgaven

  Laat je business groeien met data & analytics

  Verbeter je online prestaties en blijf groeien door slim gebruik te maken van data & analytics. Wij ondersteunen jou bij het bereiken van je doelen, stap voor stap. Wil jij:

  • Inzichtelijke strategieën voor optimale resultaten?
  • Persoonlijke begeleiding en samenwerking?
  • Doorlopende optimalisatie voor duurzaam succes?

  Veelgestelde vragen over data & analytics

  Vragen over data & analytics? Wij hebben de meest gestelde vragen gebundeld en op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, want onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden van zoekmachine adverteren. Bel gerust eens op of stuur een mailtje.

  Hoe optimaliseer je je website op basis van data & analytics?

  Waarom is gebruik maken van data & analytics zo belangrijk?

  Wat voor soort gegevens kan ik verzamelen met data & analytics?

  Hoe vaak moet ik mijn data & analytics bekijken?

  Hoe kan ik de effectiviteit van mijn online marketing campagnes meten met data & analytics?