Diensten

Google Data Studio


Alle belangrijke data centraal in één dashboard. Wij helpen je graag met het instellen van Google Data Studio.

Optimaliseer jouw website aan de hand van data

Wil jij ook inzicht krijgen in de werkzaamheden die IQ Leads voor jou uitvoert en wat hiervan de resultaten zijn? Dit kan jij zien in één overzichtelijk Google Data Studio-dashboard. Google Data Studio is onderdeel van ons aanbod data & analytics. Wil jij ook:

  • Belangrijke KPI’s op één plek zien?
  • Een visueel aantrekkelijk dashboard?
  • Meerdere databronnen koppelen?


Maak een data dashboard


Beginnen met Data Studio?


Heb jij vragen over Data Studio of wil je meer inzicht in je data? Neem dan contact op met onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek.


Wist-je-datje van onze Google Data Studio expert

Wist je dat je jouw dashboard kunt insluiten in elke omgeving die HTML kan lezen? Zo kun je de digitale prestaties tonen aan iedereen die het mag zien

Professioneel dashboard laten maken

Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio is een dashboard- en rapportage-tool die gemakkelijk te gebruiken, aan te passen en te delen is. Met Google Data Studio kan je eenvoudig visuele rapporten maken op basis van verzamelde data uit verschillende bronnen. Je kiest zelf helemaal hoe jij een dashboard wilt inrichten en welke KPI’s jij graag wilt weten. Daarnaast heb je ook de volledige vrijheid over de periode waarover je de data wilt inzien. Hierdoor kun je Google Data Studio gebruiken voor korte momentopnames, maar ook voor maand-, kwartaal- of zelfs jaarrapportages. Je kunt hiervoor iedere keer hetzelfde dashboard gebruiken. Het switchen tussen verschillende programma’s dus hiermee verleden tijd!

Google Data Studio versus Google Analytics

Toch ziet lang niet iedereen de noodzaak van een Google Data Studio-dashboard in. Heb je dan niet voldoende aan de dashboard-functie in Google Analytics? Nou, nee. Deze twee dashboarden zijn niet echt met elkaar vergelijken. Het dashboard van Analytics kan immers alleen meer data uit dat programma tonen. Bij Data Studio kun je juist data van verschillende bronnen met elkaar combineren en vergelijken. Hierdoor krijg je nog beter inzicht in de kansen en bedreigingen van jouw onderneming. Wacht dus niet langer en begin gelijk met het opstellen van een overzichtelijk dashboard voor jouw bedrijf.

 

Waarom Google Data Studio bij IQ Leads?

Wil jij graag een persoonlijk dashboard, maar heb je geen idee waar te beginnen? Wij helpen je hier graag mee. Onze specialisten werken dagelijks met Data Studio en helpen jou graag met alle vragen over deze rapportage-tool. Liever alles uit handen geven? Ook dat is voor ons geen enkel probleem. Neem contact op met onze specialisten en geef jouw wensen en belangrijkste KPI’s door. Dan maken wij een nieuw en overzichtelijk dashboard voor je.

Voordelen van Google Data Studio uitbesteden

  • Al jouw analyses vanaf één plek
  • Lees je data gemakkelijk uit met overzichtelijke tabellen en grafieken
  • Ontvang data dashboards in jouw huisstijl
  • Geen zorgen meer over het verzamelen van betrouwbare data

Onze Google Data Studio specialisten

Één overzichtelijk dashboard met Data Studio

Het grote voordeel van Google Data Studio: alle data is in één overzichtelijk dashboard terug te vinden. Je hoeft dus niet meer eindeloos te switchen tussen verschillende platformen om data op te zoeken. Dit scheelt niet alleen veel tijd bij het maken van rapportages, maar ook in vergaderingen waarin resultaten besproken worden. Bovendien bepaal jij zelf hoe de data wordt weergeven. Zoals in grafieken of cirkeldiagrammen. Zo kan iedereen de data lezen.

Dashboard in jouw huisstijl

Doordat jij met Google Data Studio zelf een dashboard bouwt, heb je ook de mogelijkheid om styling hiervan te bepalen. Je kan bijvoorbeeld het dashboard in de huisstijl van jouw onderneming maken. Of dat nu gaat om de achtergrond van je dashboard of de kleur van jouw staafdiagrammen, grafieken en tabellen. Je hebt alles in eigen hand.

Data uit verschillende databronnen

Je kunt binnen Google Data Studio data importeren vanuit verschillende databronnen die door Google worden aangeboden. Denk hierbij aan Analytics, Ads, Search Console en Youtube. Wil jij data inladen uit een bron die niet standaard wordt geaccepteerd? Geen enkel probleem. Zolang jij deze data in een online Excelsheet hebt staan, kun je het ook in een dashboard uploaden. Zo kun je zelfs data vanuit Facebook of LinkedIn aan het dashboard toevoegen.

Een gratis marketing scan aanvragen?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Veelgestelde vragen over Google Data Studio

Vragen over Google Data Studio? Wij hebben de meest gestelde vragen gebundeld en op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, want onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Google Data Studio. Bel gerust eens op of stuur een mailtje.

Wat is Google Data Studio?
Wat kost Google Data Studio?
Wat is het verschil tussen Google Data Studio en Google Analytics?