Diensten

Internationale Webshop Starten


Start een internationale webshop en bereik een nieuwe doelgroep over de grens! Wij zijn er om je te ondersteunen bij de bouw en optimalisatie, zodat je klaar bent om je webshop internationaal uit te breiden.

Verleg je grenzen en verkoop je producten internationaal

De e-commerce wereld groeit erg hard in Nederland. Je webshop loopt voorspoedig, dus waarom je successen beperken tot één land? Jouw successen hoeven zich echter niet tot Nederland te beperken. Jaag je ambities na, breid je webshop internationaal uit en zet een online stap over de grens. Wij helpen jou met:

 • Het ontwikkelen van een internationale webshop
 • De geschikte zoekmachine optimalisatie strategie voor het buitenland
 • Het opzetten van converterende Ads over de grens
 

Internationale webshop diensten van IQ Leads


Het beginnen van een internationale webshop vereist een aantal belangrijke acties die uitgevoerd moeten worden. Hieronder hebben we de diensten die wij aanbieden voor je op een rijtje gezet.


 

Internationale webshop ontwikkelen

De eerste stap voor verkopen over de grens is een internationale webshop. Wij helpen je graag met het ontwikkelen hiervan. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een Lightspeed webshop of een WordPress website – onze developers weten precies waar een internationale site aan moet voldoen om succes te behalen over de grens.

Meer over ontwikkelen

  

Converterende Ads

In de beginfase is het krijgen van verkeer op jouw internationale webshop lastig. Een goed doordachte SEA strategie helpt je om snel zichtbaar te zijn in de zoekmachines in het buitenland. Onze marketeers houden natuurlijk rekening mee met verschillen in zowel taal als cultuur en sturen continu bij op basis van jouw ROAS.

Meer over Ads

SEO strategie

Zonder marketing is het lastig om succes te behalen over de grens. Je krijgt hier immers te maken met een nieuwe doelgroep die nog niet bekend is met jouw merk. Tevens krijg je te maken met andere concurrenten. Onze marketeers helpen je graag bij het opzetten van een solide marketingplan voor verkopen over de grens.

Meer over internationale SEO

Happy customers

Geslaagde internationale webshops

Met jarenlange ervaring hebben onze online marketing specialisten meerdere succesvolle internationale webshops ontwikkeld en geoptimaliseerd. Onze experts hebben mooie resultaten behaald voor verschillende klanten. Wil jij meer weten over deze successen en de weg hiernaartoe? Bekijk dan onze klantcases.


Onder de loop

Waar liggen jouw kansen?


Onze online marketing specialisten hebben een whitepaper gemaakt waarmee jij zelf de kansen voor jouw webshop kunt achterhalen. In welk land liggen voor jou de meeste kansen?


Onze online marketing experts zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen. Of je nu een beginnende ondernemer bent of al een internationale webshop hebt, wij helpen jou met je internationale webshop.  

Spreek een specialist

Jouw inernationale webshop uitbesteden aan IQ Leads?

Wil je met SEO, SEA of Social media advertising starten in het buitenland of wil je een hele nieuwe webshop voor een ander land? IQ Leads, Lightspeed Gold Partner, helpt jou graag op weg. Met ervaring in het upscalen naar diverse Europese landen adviseren we je graag, zodat jij met een gerust hart je doelen nastreeft. We ontwikkelen een data driven strategie om samen te kijken waar de kansen liggen. 

Voor je het weet gaat jouw eerste pakketje de grens over. Starten met online verkoop in het buitenland is bereikbaar maar ook spannend. Hier komt IQ Leads in beeld. Met de juiste expertise en ervaring gaan we doelgericht aan de slag om de nieuwe markt te veroveren. Samen bouwen we aan de ideale strategie.

Wat is er nodig om een internationale webshop op te starten?


Wanneer is het verstandig om een internationale webshop op te starten?

Internationale webshop starten met een samenwerking op maat


Als je kiest voor onze hulp bij jouw internationale webshop, gaan we samen aan de slag om een website en/of strategie te ontwikkelen die past bij jouw brand. Of je nu liever betrokken bent bij elke stap of ons liever het werk laat doen, bij ons is beide mogelijk. We vinden samen de beste aanpak voor jou.

1
Korte kennismaking
In een kort intakegesprek bespreken we jouw wensen. Wat is voor jou belangrijk? Waar moet de focus op komen en wat zijn de belangrijke KPI's om op te sturen?
2
Onderzoek en analyse
Op basis van de input uit de intake gaan wij jouw website uitgebreid analyseren. Waar liggen de kansen? Zijn er quick wins? Dit verwerken we in een audit
3
Opstellen SEO strategie
Na de analysefase gaan wij een duurzame strategie opstellen om jouw internationale webshop te gaan ontwikkelen of optimaliseren
4
Uitvoering & optimalisatie
Zodra de neuzen dezelfde kant opstaan, gaan wij aan de slag met het uitvoeren en implementeren van de strategie. Op naar succes over de grens!
Onze succesformule voor internationale webshops
  • Marktanalyse uitvoeren25%
  • Website- en marketingstrategie opstellen20%
  • Webshop ontwikkelen of optimaliseren20%
  • Marketingstrategie toepassen en blijven optimaliseren35%

  Drie belangrijke elementen bij het internationaal gaan

  Bij het starten of uitbreiden van een internationale webshop zijn er verschillende belangrijke elementen om rekening mee te houden. Hieronder vind je er drie van deze elementen die in eerste instantie vaak over het hoofd worden gezien, maar door ons in ieder geval niet.

  Voordelen van een internationale webshop

  Naast dat je met een internationale webshop een kans over de grens neemt, zorgt een webshop in het buitenland voor nog veel meer voordelen. We hebben drie belangrijke voordelen op een rijtje gezet:

  Een nieuwe en grotere afzetmarkt

  Grotere naamsbekendheid

  Inkoop-schaalvoordelen mogelijk

  Overtuigd om een internationale webshop te starten of optimaliseren?

  Bij IQ Leads staan we klaar om je te begeleiden in deze spannende reis. Met onze ondersteuning kun je met vertrouwen nieuwe markten betreden en je online aanwezigheid wereldwijd uitbreiden. Neem contact met ons op als je:

  • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind wilt
  • Maatwerkoplossingen voor jouw specifieke behoeften wilt
  • Samenwerking voor blijvend succes op de internationale markt wilt

  Veelgestelde vragen over een internationale webshop starten

  Vragen over zoekmachine adverteren? Wij hebben de meest gestelde vragen gebundeld en op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, want onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden van zoekmachine adverteren. Bel gerust eens op of stuur een mailtje.

  Wat heb je nodig om een internationale webshop te starten?

  Hoe kan ik mijn internationale webshop promoten?

  Wanneer is het verstandig om een internationale webshop te beginnen?

  Hoe kan ik omgaan met internationale belastingen en juridische vereisten?