Diensten

Belgische webshop starten


Wil jij over de grens gaan met jouw webshop? België is voor Nederlandse bedrijven vaak een mooie kennismaking richting internationalisering vanwege de kleine taalbarrière tussen Nederland en Vlaanderen.

Online verkopen in België

Er zijn verschillende manieren om jouw webshop uit te breiden en meer omzet te genereren. Vaak wordt gedacht aan een groter assortiment of een verspreiding van de producten over meerdere kanalen. Maar bij een goedlopende webshop in Nederland is het zonde om niet verder te kijken dan de eigen landsgrenzen. Met de internationalisering van je webshop naar België breid je uit naar een nieuwe markt en zorg je voor meer conversies en omzet. Het is vooraf belangrijk om je te verdiepen in het land waar je je webshop wilt implementeren. Ben je bekend met de gewoontes, de wetgeving en de cultuur van de online shoppers? Wil jij ook:

 • Een nieuwe doelgroep aanspreken?
 • Een website die internationaal opereert?
 • Foutloze en geoptimaliseerde Vlaamse teksten op de website?


Verkoop bij de buren


Onder de loop

Meer weten over verkopen in België?


Onze specialisten hebben ervaring met verkopen in bij onze buren. Vandaar dat wij een speciale checklist hebben gemaakt voor verkopen in het buitenland

 


Wist-je-datje van onze Belgische webshop expert

Wist je dat België een van de hoogste online uitgaven per inwoner heeft in Europa?

Profiteer ook

Afstand tussen nederland en België

De fysieke afstand naar een ander land maakt rationeel gezien in de praktijk weinig uit. Natuurlijk heeft elk land zijn eigen tarieven als het gaat om verzendingen, maar de kans dat je zelf het land van de nieuwe afzetmarkt om zakelijke redenen gaat bezoeken is niet zo groot. Toch speelt de fysieke afstand voor veel mensen wel een grote rol. Iets wat dichtbij is voelt laagdrempeliger. Zo ervaart iemand die in Groningen tegen de Duitse grens aan woont, Duitsland misschien wel als veel bereikbaarder dan België. Terwijl Duitsland een taalbarrière heeft en de verste uithoek ook veel verder is dan de verste uithoek van België.

Kortom, de taal en de afstand geeft je een gevoel van bereikbaarheid van een nieuw afzetland. Geef je gevoel zeker de ruimte, maar kijk ook naar de feiten.

Heb jij een hybride onderneming die een fysieke winkel en een webshop combineert dan kan het zijn dat je onbewust al veel internationaal verkeer hebt. Winkels in grensgemeenten doen namelijk al veel internationaal zaken, doordat Belgen en Duitsers al in Nederland komen shoppen. Veel voorkomende redenen daarvoor zijn:

 • Vaker open zijn op zondag
 • Een ander assortiment
 • Gunstigere prijzen
 • Dichterbij

Als ondernemer aan de grens haal je hier je voordeel uit. Bekijk je offline usp’s en probeer deze ook online in te zetten. Nu is online altijd dichtbij, maar je kan wel concurreren op prijs of een snellere verzending.

Waarom Belgische website door IQ Leads?

De Belgische markt of Vlaamse markt online betreden en doelgericht aan de slag gaan hiermee is iets wat IQ Leads al jaren doet. Belgische webshop uitbesteden? Wij helpen je met het opzetten van je strategie én met de uitvoering. Samen kijken we naar kansen voor jouw specifieke product. Ons advies is altijd onderbouwd met data.

Voordelen van Belgische webshop uitbesteden

 • Ervaring met de Belgische markt en het consumentengedrag
 • Je bespaart tijd en laat professionals het complexe werk doen
 • Technische expertise voor een op maat gemaakte webshop
 • Veilige webshop, optimale prestaties en continue monitoring

Onze Belgische webshop specialisten

Online verkopen in Vlaanderen

België is als land opgedeeld in twee delen: Wallonië en Vlaanderen. De grens loopt van de westkust naar de oostgrens en doorkruist de hoofdstad Brussel. In Wallonië wordt hoofdzakelijk Frans gesproken en in Vlaanderen wordt Vlaams gesproken. Het Vlaams lijkt heel erg op het Nederlands. Op het accent na verstaan de Belgen en Nederlanders elkaar dus prima.

Als we het hebben over verkopen in België is Vlaanderen dan ook de eenvoudigste stap om mee te starten. Waarom? Vanwege de taal! Het Vlaams lijkt namelijk heel erg op het Nederlands. Wel zijn er kleine taalverschillen. Zo heet een jurk in Vlaanderen “kleed”. Gelukkig kun je jouw Nederlandse teksten grotendeels gebruiken op de Vlaamse website. Zoals de productteksten, informatiepagina’s en orderbevestigingen. Dit is dan ook één van de redenen dat België het populairste land is om online te betreden vanuit Nederland.

Socialmediamarketing en verkopen via Bol in België

Voor de socialmediamarketing is het spreken van dezelfde taal een perfecte uitkomst. Socialmediaplatformen zoals Facebook en Instagram zijn internationaal georiënteerd. Belgen volgen dus moeiteloos jouw socialmediakanalen en begrijpen al je posts. Dit scheelt dubbel werk en kan een hoge betrokkenheid en vertrouwen bij je nieuwe doelgroep genereren. Je start hiervoor met organische posts en breidt later uit met bijvoorbeeld Facebook-advertenties. Een goed voorbeeld van de wisselwerking tussen Belgen en Nederlanders op social media is dat er veel Facebook groepen zijn met generieke thema’s waarbij de verhouding van Belgen en Nederlanders bijna 50/50 is. Doe hier dus vooral je voordeel mee.

Adverteren op marketplaces zoals Bol.com is een groeiend onderdeel van online marketing. Toen Bol.com startte met de verkoop in België bracht dat ineens heel veel ondernemers óók over de grens. Verkopen via marketplaces heeft als voordeel dat je geen aparte website hoeft op te zetten. Ook start je eerst met een klein assortiment om te ervaren hoe de logistiek in zijn werk gaat. Samengevat hoef je dus niet direct veel tijd en of geld te investeren. Wel rekent een bedrijf als Bol een commissie voor de verkoop via hun kanaal. Dit is altijd een percentage van je verkoopprijs. Houd hier dus rekening mee door een deel van je marge hiervoor te reserveren. In het buitenland starten met adverteren op Bol of andere marketplaces brengt relatief weinig risico met zich mee.

Veelgestelde vragen over een Belgische webshop starten

Vragen over een Belgische webshop starten? Wij hebben de meest gestelde vragen samengevoegd en op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Geen zorgen, want onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een Belgische webshop starten. Bel gerust eens op of stuur een mailtje.

Waarom moet ik een Belgische webshop starten?
Welke betaalmethodes zijn er in België?
Hoe kan een Belgische webshop mij helpen om een nieuwe doelgroep aan te spreken?