Diensten

Social Media Marketing 


Wil jij in contact blijven met jouw doelgroep? Met social media marketing blijf jij altijd onder de aandacht bij jouw (potentiële) klanten

Blijf onder de aandacht met Social Media Marketing

Bijna iedereen heeft wel een of meerdere accounts op social media. Dit is dan ook de ideale plaats om in contact te komen (en te blijven) met jouw doelgroep. In de praktijk blijkt dit vaak lastiger dan het lijkt. Onze social media-specialisten helpen je daarom graag met:

 • Tijd besparen door social media marketing uit te besteden
 • Het vergroten van je naamsbekendheid
 • Je doelgroep gericht bereiken met de juiste boodschap
 

Social Media diensten van IQ Leads


Social Media Marketing is een breed begrip. Wij bieden Social Advertising aan via verschillende sociale media. We hebben onze Social Advertising diensten op deze pagina apart voor je op een rijtje gezet. 


 

Adverteren op Facebook

Maak gebruik van de diverse advertentieopties van Facebook en bereik een groot publiek met jouw product of dienst.

Meer Facebook

 

Adverteren op LinkedIn

Wil jij zakelijke consumenten bereiken? Ga dan adverteren via LinkedIn. Dit platform richt zich op zakelijke gebruikers die je specifiek kunt targeten.

Meer LinkedIn

Adverteren via Influencers

Influencers zijn bekende mensen met een groot online bereik. Je kunt influencers inzetten om het bereik van jouw merk te vergroten. Influencer-marketing is de afgelopen paar jaar gegroeid tot een (soms meer dan belangrijk) onderdeel van de marketingstrategie van vele bedrijven. 


Influencer Marketing

Adverteren op Instagram

Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers is Instagram na Facebook het grootste social media-platform ter wereld. Een uitgelezen kans om jouw advertenties op te tonen. Wil je starten met adverteren op Instagram? Of doe je dit al maar ben je benieuwd of en hoe je meer omzet kunt genereren? Wij helpen je hier graag mee!

Meer over Instagram

Adverteren op TikTok

Zit jouw doelgroep op TikTok? De kans hierop is tegenwoordig heel groot. Zeker als je de jongere doelgroep binnen de samenleving effectief wil bereiken, kan een degelijke TikTok strategie haast niet meer ontbreken. Meer over TikTok weten en dit inzetten voor jouw bedrijf? IQ Leads helpt je op weg.

Meer over TikTok

Organische social media marketing

Naast het adverteren op social media is het ook mogelijk om de organische social media te optimaliseren. Hiermee bereik je de doelgroep op een niet-betaalde manier. Dit omvat het maken van relevante en waardevolle content, het plaatsen en delen van berichten, het reageren op berichten en het creëren van engagement met volgers.


Organic social

Happy customers

Social Ads resultaten waar wij trots op zijn

Al jaren werken onze Social Ads specialisten aan betaalde campagnes binnen de bekende Social media kanalen. Dit heeft dan ook mooie resultaten opgeleverd voor vershillende klanten. Benieuwd hoe en wat voor succes wij geboekt hebben? Neem een kijkje bij een van onze klantencases.


Onder de loop

Zijn jouw Social campagnes goed afgesteld?


Onze Social Advertising experts helpen je graag met je campagnes.


Om social media marketing succesvol in te zetten, heb je een duidelijke strategie én een hele hoop tijd nodig. Heb jij deze tijd niet of besteed je het liever uit aan experts? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Spreek een specialist

Specifieke doelgroepen bereiken door 
Social media marketing

Social media-kanalen zijn populair, zowel bij particulieren als bedrijven. Social media marketing is een perfecte manier om met je doelgroep in contact te komen. Gebruikers zijn actief op de sociale platformen en houden hier hun vrienden, het nieuws en hun favoriete merken in de gaten.

Wil jij als bedrijf meer naamsbekendheid? Dan is social media marketing het ideale middel om in te zetten. Is jouw doel om meer mensen naar de website te krijgen? Hierbij helpt social media ook, want elke post is een kans om nieuwe bezoekers te krijgen naar jouw website.

Met social media marketing is het mogelijk om je marketing op verschillende doelgroepen te richten op basis van de kanalen waarop jouw merk actief is. In plaats van de marketingboodschap alleen maar voor iedereen zichtbaar te maken, kan jij de doelgroep bereiken die jij wilt en zo betere leads naar de website krijgen.

Wat is Social Media Marketing?
Hoe effectief is Social Media Marketing?

De ideale consument bereiken en retargeten


Hoewel social media-advertenties een investering zijn, vullen ze de organische berichtjes op jouw Facebook-, Instagram- en/of LinkedIn-pagina aan. Met de targeting-mogelijkheden helpen de social media-kanalen jou om de ideale kopers te bereiken, waardoor jij meer relevant verkeer naar jouw site krijgt. Zo haal jij het meeste uit jouw marketingbudget.

Social media marketing helpt ook jouw positionering in de zoekmachines te verbeteren. De kans is groot dat je al bezig bent met zoekmachineoptimalisatie. Maar wist je dat zoekmachines jouw aanwezigheid op social media ook kunnen gebruiken als rankingfactor? Een succesvol merk dat op social media actief is en veel likes/reacties krijgt, is een signaal aan de zoekmachines dat jouw merk waardevol, geloofwaardig en betrouwbaar is. Wij durven daarom wel te stellen dat een actief social media-kanaal jouw bedrijf uiteindelijk helpt.

Social media succesformule

  • Bereiken van ideale doelgroep20%
  • Creeeren van pakkende advertenties25%
  • Monitoren en analyseren25%
  • Bijschaven en optimaliseren30%

  Blijf competitief met Social Media Marketing

  De kans is groot dat jouw directe concurrenten al aanwezig zijn op de social media-kanalen. Dit laat zien dat er kansen zijn voor jouw merk, maar het betekent ook dat sommige potentiële klanten op dit moment al in gesprek zijn met de concurrentie.

  Als je competitief wilt blijven op de digitale markt, moet je dus aanwezig zijn op social media. Met social media marketing ben je niet alleen aanwezig, maar laat je ook jouw merkpersoonlijkheid, expertise en kennis van de branche zien. Onderscheid jezelf dus en haal meer relevant online verkeer binnen op jouw website door de inzet van social media marketing.

  Social Media Marketing op de IQ Leads Manier

  Als je eenmaal besloten hebt om je social media marketing uit te gaan besteden, dan gaan onze social media marketing-specialisten een sterke op maat gemaakte strategie voor jou ontwikkelen.

  Marketingdoelen opstellen
  Concurrentieanalyse
  De doelgroep vaststellen

  Social Media Campagnes opzetten en optimaliseren

  Na het opstellen van de marketingstrategie kunnen we aan de slag met de social media-campagnes. Onze social media-specialisten stellen een plan op waarin we de volgende punten beschrijven:

  • De looptijd van de campagne
  • De verwachte kosten van de campagne
  • De verwachte resultaten van de campagne

  Zo heb jij als klant een duidelijk overzicht met wat je kan verwachten en waar we naartoe willen. 

  Meer weten over Social Media Marketing? Neem contact op met een van onze experts.

  Veelgestelde vragen over Social media Marketing

  Vragen over Social Media Marketing? Wij hebben de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Geen zorgen, want onze specialisten vertellen je graag meer over Social Media Marketing en onze mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op door te bellen of een mailtje te sturen.

  Wat is Social Media Marketing?
  Waarom Social Media Marketing?
  Wanneer zou je moeten kiezen voor Social Media Marketing?
  Wat kost Social Media Marketing?
  Hoe effectief is Social Media Marketing?