Diensten

Adverteren op TikTok


Een van de meest trending social media kanalen van de afgelopen jaren, TikTok. Meer over TikTok weten en dit inzetten voor jouw bedrijf? IQ Leads helpt je op weg.

Beginnen met adverteren via TikTok?

Je hebt het vast wel meegekregen afgelopen jaar. De enorme groei van social media platform TikTok. Waar in het begin met name jongeren op TikTok te vinden waren, zien we dat er steeds meer volwassenen ook een account aanmaken. Sinds kort zijn deze volwassenen te targeten door middel van adverteren via TikTok. Heb jij hulp nodig met:

  • Het opzetten van een TikTok-account?
  • Het bepalen van de targeting?
  • Het ontwikkelen van TikTok-advertenties?


Adverteren op TikTok


Hulp nodig met TikTok Adverteren?


Neem direct contact op met onze specialisten voor voor vragen of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.


Wist-je-datje van onze TikTok expert

Wist je dat advertenties op TikTok minder opvallen dan bij veel andere scoiale media kanalen? De Ads worden namelijk verwerkt in de feed van gebruikers.

Adverteren op de TokTok feed

Wat is TikTok?

Met TikTok kunnen gebruikers van de app video’s maken met muziek op de achtergrond. Vervolgens kunnen deze video’s weer op andere social media gedeeld worden. Een video op TikTok heeft een tijdsduur van 15-60 seconden. De filmpjes bestaan voornamelijk uit playbacken, dansjes of grappige content. TikTok is in ieder geval een platform waar creativiteit gestimuleerd wordt. Niet alleen qua onderwerp, ook tijdens het bewerken. Zo kun je tijdens het opnemen van een video de snelheid aanpassen en achteraf verschillende filters en effecten toepassen. Op deze manier worden de video’s vaak nog grappiger. TikTok wordt dan ook met name gebruikt door jongeren en “hippe” volwassenen. Volgens TikTok moet de gebruiker minimaal 13 jaar oud zijn om de app te gebruiken.

De app heeft een startpagina, zoekpagina, inbox voor berichten en een persoonlijke accountpagina. Op de startpagina komen TikToks terecht die voor de gebruiker aanbevolen worden. Wanneer de gebruiker een video upload, kan diegene ook hashtags toevoegen aan de beschrijving. Op deze manier kunnen specifieke onderwerpen naar voren gebracht worden, zoals #cars, #funny, #dog, #foryoupage, #fashion etc. Op TikTok zien we ook regelmatig een nieuwe challenge voorbijkomen. Dan gaan gebruikers een challenge van een andere TikTokker aan en geven ze die #challenge door aan andere gebruikers.

 

Waarom TikTok Adverteren bij IQ Leads?

Hoewel TikTok bekend staat om korte videocontent, blijft relevante advertenties maken een uitdaging. Het creëren van boeiende en pakkende videocontent is belangrijk om succesvol te adverteren op dit platform. TikTok analyseert regelmatig de inhoud en interactie van gebruikers, waarbij de algoritmen jouw advertenties tonen aan een relevante doelgroep. Wij hebben ervaring met adverteren op TikTok en zorgen ervoor dat jouw Ads bij de juiste doelgroep in de feed terecht komen.

Voordelen van TikTok Adverteren uitbesteden

  • Op maat gemaakte advertenties voor jouw doelgroep
  • Unieke content, gecreëerd door specialisten
  • Jij houdt meer tijd over voor andere belangrijke taken
  • Altijd meegaan met de nieuwste trends

Onze TikTok Ads specialisten

TikTok-adverteren voor jouw bedrijf

Als bedrijf gebruik maken van TikTok? Doen! Het is wel een heel creatief platform, een simpele advertentie gaat het dan ook niet redden. Op dit moment worden enkele adverteerders toegelaten om daadwerkelijk te adverteren op TikTok. Als bedrijf kan je sowieso alvast een bedrijfsprofiel aanmaken, waarmee je een blauw vinkje kan krijgen. Dit laat zien dat het profiel geverifieerd is.

Wil je adverteren? Dan meld je jouw bedrijf aan via het aanvraagformulier op de website van TikTok. Het platform neemt dan contact met jou op. Voorbeelden van advertenties zijn in-feed advertenties, hashtag-challenges en gesponsorde videos. De kosten van de advertenties worden berekend op basis van CPC en CPM. Samenwerkingen met influencers vindt ook al plaats op TikTok, wat een handige manier kan zijn om een product of dienst te laten zien.

 

Een gratis marketing scan aanvragen?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Veelgestelde vragen over Adverteren op TikTok

Vragen over TikTok Ads? Wij hebben de meest gestelde vragen gebundeld en op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, want onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Adverteren op TikTok. Bel gerust eens op of stuur een mailtje.

Wat zijn TikTok Ads?
Wat zijn de kosten van adverteren op TikTok?
Welke doelgroep zit voornamelijk op TikTok?