Diensten

Lokale SEO


Online zichtbaar zijn in jouw regio? Met lokale zoekmachine marketing zorg jij ervoor dat je altijd zichtbaar bent op zoekopdrachten die regio-gerelateerd zijn.

Altijd online zichtbaar bij jou in de regio

Ben jij een lokale ondernemer die sterk afhankelijk is van klanten uit de regio? Dan is lokale zoekmachine optimalisatie iets voor jou. Hiermee zorg je dat je altijd zichtbaar bent bij de doelgroep bij jou in de buurt. Wil jij ook:

 • Een vindbaar business profiel?
 • Meer bezoek in je fysieke winkel?
 • Zichtbaar zijn met lokale zoekwoorden?


Word bekend in de regio


Onder de loop

Is lokale SEO een goede optie voor jouw business?


Onze SEO specialisten helpen je graag om te bepalen of lokale SEO relevant is voor jou. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.


Wist-je-datje van onze lokale SEO expert

Wist je dat 46% van alle zoekopdrachten op Google lokaal georiënteerd is? Lokale SEO is daarom vaak een goede optie voor bedrijven die hun zichtbaarheid willen vergroten en klanten willen aantrekken binnen een specifieke regio.

Word een lokale held

Wat is lokale SEO?

Stel, je bent een lokale visboer in Alphen aan den Rijn en je hebt naast een fysieke winkel ook een webshop waar mensen vis kunnen bestellen. Als plaatselijke visboer in Alphen aan den Rijn is lokale SEO veel doeltreffender, omdat het bezorggebied waarschijnlijk in de nabije omgeving van Alphen aan den Rijn ligt. Je zit er niet op te wachten om kleine bestellingen in Groningen te moeten bezorgen. Als plaatselijke visboer in Alphen aan den Rijn heb je dus minder aan klanten in Groningen en daarom wil je met jouw webshop vooral lokaal goed zichtbaar zijn.

Waarom lokale zoekmachine optimalisatie?

Wanneer jouw doelgroep zich in of dichtbij de stad bevindt waar jouw fysieke winkel gevestigd is, is de kans op conversie vele malen groter dan wanneer iemand aan de andere kant van het land woont. Uit onderzoek is gebleken dat 72% van de consumenten die een lokale zoekopdracht uitvoeren binnen één dag een fysieke winkel in de buurt bezoeken. Er zijn drie redenen om lokaal gevonden te willen worden:

 • Niet voor alle bedrijven is het interessant om landelijk of misschien zelf internationaal gevonden te worden
 • Het lokale zoekgedrag kan verschillen ten opzichte van het landelijke zoekgedrag.
 • Veel meer lokale zoektermen zoals “vis kopen in de buurt”. Google zegt zelfs dat lokale zoekopdrachten in de afgelopen 2 jaar vervijfvoudigd zijn.

Waarom lokale SEO bij IQ Leads?

Bij lokale zoekmachine optimalisatie (afgekort lokale SEO) gaat het erom hoe jij jouw website kunt optimaliseren om beter te ranken voor een plaatselijk publiek. Een lokale focus is efficiënt voor bedrijven die regionaal actief zijn. Wil jij je lokale SEO uitbesteden? Dan maken wij eerst een technische en inhoudelijke analyse van jouw huidige website en bespreken we samen met jou wat jij graag wilt bereiken. Op welke gebieden wil jij je gaan focussen? Wie is jouw doelgroep en waar bevinden zij zich? Op basis van deze informatie kunnen wij voor jou aan de slag gaan om jouw lokale vindbaarheid te verbeteren.

Voordelen van lokale SEO uitbesteden

 • Uitgestippelde strategie voor jouw doelgroep
 • Behaal een voorsprong op de concurrentie
 • Strategie waar rekening gehouden wordt met de nieuwste trends
 • Jij houdt meer tijd over voor je business

Onze lokale SEO specialisten

Lokale SEO en Google Mijn Bedrijf

Wanneer wij voor jouw website aan de slag gaan met lokale SEO, zullen we naast jouw website ook jouw Google Mijn Bedrijf-account gaan optimaliseren om te zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in regio’s waar jij je op focust.

Voordat we aan de slag gaan met lokale SEO, kijken we of er volledig gebruik wordt gemaakt van Google Mijn Bedrijf. Met Google Mijn Bedrijf maak je jouw bedrijf zichtbaar door een bedrijfsvermelding aan te maken, mits je de adresgegevens, openingstijden etc. correct en volledig hebt ingevuld. Zo kijken we dus of je bijvoorbeeld gevonden wordt met zoekopdrachten als 'Visboer Alphen aan den Rijn’. Naast dat je met een Google Mijn Bedrijf-profiel goed gevonden wordt op producten en diensten, is deze bedrijfsinformatie ook zichtbaar in de Google Maps-resultaten én geef je de consument de mogelijkheid om een review achter te laten.

Belangrijke elementen van lokale SEO

Wil je jouw lokale aanwezigheid versterken en meer klanten aantrekken uit jouw buurt? Wij staan klaar om jou te helpen, onder andere met:

 • Reviews
  Het grote voordeel van reviews op Google is dat Google de gemiddelde score van die reviews en het aantal reviews toont. Vervolgens zal Google positieve reviews meenemen in de lokale ranking van jouw website. Hiermee laat je aan jouw doelgroep zien dat je een betrouwbare website bent.
 • Lokale linkbuilding
  Linkbuilding, een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat de autoriteit van jouw site verbeterd wordt. Bij lokale linkbuilding richten we ons volledig op het verkrijgen van relevante, lokale externe links. Wanneer jouw website links krijgt van bedrijven uit de omgeving waarin jij je wilt focussen, zal dit het bezoekersaantal op jouw website verhogen.
 • Structured data
  Je kunt de adresgegevens van jouw bedrijf kenbaar maken middels Google Mijn Bedrijf, maar het is ook mogelijk om dit via structured data uit te lichten. Wij zorgen er met structured data (schema.org markup) voor dat contactgegevens in de zoekresultaten worden uitgelicht. Het type structured data dat we hiervoor gebruiken is ‘Local Business’. Hoe meer data we vermelden, hoe meer Google leert over jouw bedrijf en daarmee meer informatie heeft om dit in de zoekresultaten weer te geven.

Laat ons helpen om je bedrijf te laten groeien in je lokale markt. Neem vandaag nog contact op voor een op maat gemaakte lokale SEO-strategie!

Een gratis SEO scan aanvragen?

Veelgestelde vragen over lokale SEO

Heb je nog vragen over lokale SEO? We hebben veelgestelde vragen hieronder op een rijtje gezet. Heb je nog meer vragen? Geen probleem, bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Wat is lokale SEO?
Waarom lokale SEO?
Wat kost lokale SEO?
Wat is het verschil tussen lokale SEO en traditionele SEO?