Diensten

Technische SEO


De techniek is de basis waar jouw website op is gebouwd. Dit speelt dan ook een grote rol in de gebruiksvriendelijkheid van jouw website én op de organische rankings.

Een snelle en gebruiksvriendelijke website

Techniek is één van de drie pijlers van SEO. Als jouw website technisch niet goed in elkaar zit, zullen de resultaten van inspanningen voor de overige pijlers ook achterblijven. Het is daarom belangrijk om de techniek van jouw website continu te blijven optimaliseren. Heb jij hulp nodig met:

  • Jouw website scannen op fouten?
  • Het oplossen van technische fouten?
  • Jouw website sneller maken?


Maak mijn website sneller


Onder de loop

Is de techniek van jouw website in orde?


Vraag vrijblijvend een technische SEO-scan aan en kom er achter wat jij kan verbeteren aan je website!


Wist-je-datje van onze technische SEO expert

Wist je dat de laadsnelheid van je website niet alleen invloed heeft op de gebruikerservaring, maar ook op je posities in de zoekresultaten?

Verbeter mijn positie

Wat is technische SEO?

Technische SEO omvat het optimaliseren van een website op het gebied van technische aspecten om de gebruiksvriendelijkheid – en daarmee de zichtbaarheid en het verkeer via zoekmachines – te verbeteren. Denk hierbij aan het optimaliseren van de website-infrastructuur, het verbeteren van de laadsnelheid, het optimaliseren van de crawlbaarheid en indexeerbaarheid van webpagina’s, het oplossen van technische fouten en het implementeren van gestructureerde gegevens.

Hoe voor je technische SEO uit?

Voordat je technische fouten kunt oplossen is het belangrijk om te weten wat er allemaal verkeerd gaat. Lang niet alle technische fouten zijn zichtbaar aan de voorkant van jouw website. Gelukkig is het met tools te achterhalen waar de fouten verscholen zitten. Vervolgens is het de kunst om de fouten uit de tool te halen en op te sporen in jouw website. Je zult al snel zien dat lang niet iedere fout even eenvoudig is om op te lossen. Door onze jarenlange ervaringen met het oplossen van technische fouten in allerlei CMS’en, weten wij precies waar we moeten zijn en is jouw website of -shop binnen no time foutvrij.

Waarom technische SEO bij IQ Leads?

Technische SEO is voor ons onderdeel van de werkzaamheden die wij voor jou uitvoeren. Als een van de drie SEO pijlers is dit namelijk niet iets dat je eenmalig beetpakt, maar iets dat je continu aan het monitoren en verbeteren bent. Alleen dan zorg jij voor het maximale resultaat met jouw website. Onze marketeers hebben hier jarenlange ervaring mee en staan dagelijks voor je klaar om je te helpen met technische optimalisaties aan jouw webshop of website.

Voordelen van technische SEO uitbesteden

  • Continue monitoring en verbetering door professionals
  • Jarenlange ervaring in technische optimalisaties
  • Jij houdt tijd over voor je business
  • Profiteren van een snellere website

Onze technische SEO specialisten

Het belang van technische SEO

Door continu te blijven optimaliseren op technische SEO maak je je website aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker voor bezoekers. Dit is anno 2024 een van de belangrijkste ranking factoren van zoekmachines. Ziet een zoekmachine dat jouw website technisch goed in elkaar steekt en bezoekers een prettige ervaring hebben? Dan is de kans groot dat dit beloond wordt met betere rankings. Genoeg reden om vandaag nog te starten met technische optimalisaties!

Verschillende onderwerpen binnen technische SEO

Ben jij nog niet uitgelezen en wil je meer weten over verschillende onderdelen van technische SEO? Lees dan onze blogs over verschillende onderwerpen:

Wil jij starten met technische SEO of heb je nog specifieke vragen de mogelijkheden die wij bieden? Neem gerust contact met ons op.

Een gratis SEO scan aanvragen?

Veelgestelde vragen over technische SEO

Heb je nog vragen over technische SEO? Hieronder vind je veelgestelde vragen over dit onderwerp. Heb je nog meer vragen? Geen probleem, bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Wat is technische SEO?
Waarom is technische SEO belangrijk?
Kan ik technische SEO zelf uitvoeren?
Wat kost technische SEO?