Diensten

Zoekwoorden
onderzoek


Door middel van een zoekwoordenonderzoek weet jij precies welke zoekwoorden jij in je content moet verwerken om goede online resultaten te behalen!

Het startpunt van een SEO-strategie

Voordat je aan de slag kan met content marketing moet je eerst te weten komen welke zoekopdrachten mensen uitvoeren die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Dit doen wij met een zoekwoordenonderzoek.  Hiermee brengen wij precies in kaart hoe de doelgroep online zoekt naar de dingen waar jij mee gevonden wil worden. Zonder een zoekwoordenonderzoek loop je het risico dat je belangrijke zoekwoorden en kansen links laat liggen. Wil jij ook:

 • Inzicht in hoe jouw doelgroep zoekt?
 • Weten welk zoekwoord het meest gebruikt wordt?
 • Zichtbaar zijn in iedere fase van de funnel?


Vind zoekwoorden


Onder de loop

Gebruik jij de juiste zoekwoorden?


Onze experts hebben jarenlange ervaringen in het kiezen van de juiste zoekwoorden voor verschillende niches. Wil jij sparren over jouw website en de mogelijkheden die wij bieden? Neem dan contact op.


Wist-je-datje van onze zoekwoorden expert

Wist je dat het gebruik van long-tail zoekwoorden, die specifieker zijn en minder concurrentie hebben, vaak leidt tot hogere conversieratio's dan brede zoekwoorden met een hoog zoekvolume?

Verhoog mijn conversies

Waarom een zoekwoordenonderzoek

Een zoekwoordenonderzoek is het startpunt van een succesvolle zoekmachine optimalisatie campagne en geeft ons antwoorden op belangrijke vragen zoals:

 • Waar zoekt jouw doelgroep naar?
 • Hoe groot is de doelgroep die naar deze termen zoekt?
 • Hoe willen ze deze informatie terugvinden?
 • Wat voor soort content (informatief of transactieel) verwacht Google bij de zoekwoorden?
 • Welke zoekwoorden kunnen we clusteren en dus op één pagina plaatsen?
 • Welke zoekwoorden zijn het belangrijkst en op welke zoekwoorden moeten we onze SEO-inspanningen starten?
 • Hoe moeilijk is het om op die zoekwoorden te ranken?

Een zoekwoordenonderzoek neemt een hoop tijd in beslag, terwijl deze data juist cruciaal is voor zoekmachine optimalisatie. Weet jij al op welke zoektermen je wilt gaan ranken? Misschien heb je dit al heel duidelijk voor ogen, maar waar jij op wilt ranken en waar jouw doelgroep naar op zoek is, zijn twee verschillende dingen. Daarom is het belangrijk dat jij weet waar jouw doelgroep op zoekt.

Waarom zoekwoordenonderzoek door IQ Leads?

In een zoekwoordenonderzoek kijken wij verder dan ons neus lang is. We focussen ons op zoekwoorden met de juiste intentie. Zoekwoorden die converteren. Want zo’n 70% van de zoekopdrachten die in Google uitgevoerd worden bestaat uit longtail zoekwoorden. Dus, wil jij gratis en relevant verkeer naar jouw website? Laat dan je zoekwoordenonderzoek uitbesteden, onze specialisten doen het werk.

Voordelen van zoekwoordenonderzoek uitbesteden

 • Ontdek nieuwe kansen en blijf concurrenten voor
 • Diepgaande analyses, ontvang nauwkeurige inzichten en strategieën
 • Jij kan je blijven focussen op je business
 • Geavanceerde tools en technologieën voor verschillende analyses

Onze zoekwoordenonderzoek specialisten

Zoekwoordenonderzoek in de praktijk

Stel dat je een viswinkel in Alphen aan den Rijn hebt. Je wilt met jouw website beter gaan ranken in de zoekresultaten van Google en Bing. Hoe pakken wij dan het zoekwoordenonderzoek voor jouw website aan? Onze specialisten beginnen hun speurwerk door een gigantische lijst met zoekwoorden in kaart te brengen. We kijken welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt en of zij eventueel ook interessante zoekwoordcombinaties gebruiken in hun zoekopdracht. Ook brengen we jouw belangrijkste concurrenten in kaart door te kijken op welke zoektermen zij ranken en of zij belangrijke content hebben die jij niet hebt op jouw website. Dit noemen we ook wel de content gap. Gelukkig hebben we hier uitgebreide tools voor waarmee we deze gegevens kunnen analyseren. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het zoekvolume van de zoekwoorden, naar de huidige ranking en hoe hoog jouw autoriteit is. Wanneer blijkt dat jouw autoriteit een stuk lager is dan de concurrent, kunnen we deze verhogen middels linkbuilding. Vervolgens zullen we jou in een uitgebreid rapport laten zien welke zoekwoorden interessant zijn om op te focussen.

Zoekwoordenonderzoek op de IQ Leads manier

Onze SEO-specialisten zijn een kei in het vinden van relevante zoekwoorden om jouw website of shop beter te laten ranken in de zoekresultaten. Onze manier van is een manier die écht werkt. Hierdoor heb je meer kans om ook zonder SEA bovenaan in Google te komen. Hieronder de factoren waar wij allemaal naar kijken binnen een zoekwoordenonderzoek:

 • Zoekwoordtypes
 • Zoekintenties
 • Hoog of laag zoekvolume?
 • Clusteren van zoekwoorden
 • Schrijven of schrappen?
 • Interne concurrentie opsporen
 • Wanneer ranken mijn zoekwoorden?

Wil je meer informatie over deze factoren of beginnen met een zoekwoordenonderzoek?

Een gratis SEO scan aanvragen?

Veelgestelde vragen over zoekwoordenonderzoek

Vragen over zoekwoordenonderzoek? We hebben de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet. Heb je nog een andere vraag? Geen probleem, bel of mail gerust voor meer informatie.

Wat is een zoekwoordenonderzoek?
Hoe doe je een zoekwoordenonderzoek?
Wat is de beste tool voor zoekwoordenonderzoek?
Hoe lang duurt een zoekwoordenonderzoek?
Wat kost een zoekwoordenonderzoek?